atika's FotoPage

By: atika noa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Wednesday, 1-Jun-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Nagoya

Okeh...bangunan seluas mata memandang...kelabu, mana hijau?
Okeh...yg besar tgh2 bandar tu adalah rel ketapi/shinkansen
sono 2
View all 24 photos...
Ermm.. memperkenalkan tempat sendiri pulak~ NAGOYA.
Nagoya ni bandar ke empat terbesar di Jepun lepas Yokohama (kalau x silap).
Facilities dia semua lengkap macam Tokyo, cuma kreditnya, penduduk x sepadat Tokyo.
Malah, ramai berpendapat, Nagoya ni antara bandar yg paling mesra penduduk.. (ntah lah, yg pasti, bandar Nagoya ni bandar mesra penduduk, tapi penduduk nyer pulak, x de laa mesra sangat, biasalah, org bandor)

Neway,
Ni koleksi gambar yg di ambik masa 1st year dulu jugak, (2003)
Gambar yg x de skill apa apa,
Masa zaman suka jenjalan sensorang layan 'jiwa',
banyak gak lah pics yg di amik.....

ANtaranya, gambar yg di ambik dari Nagoya Tower (bangunan tertinggi di sini, 55 tingkat jek, tapi di kira hebat lah, sebab Jepun x banyak bangunan tinggi....earth quake nanti abih tumbang x pasal-pasal..

kemudian gambar2 Taman Tsurumai musim panas....
Taman ni dekat dgn skolah, and dekat dgn International House, rumah 1st masa datang sini dulu.
Masa boring2, selalu jugak lepak2 kat taman...sensorang.

(Digicam baru beli masa tu, tak sampai setahun... hilang dalam luggage kat Airport masa perjalanan KL-Nagoya...sayang amat digicam tu sampai skang ni x carik pengganti,
neway...skang nih tgh ushar satu digicam... bukan ushar kat kedai..ushar AFZAN (hausemate) punya!!! )



Monday, 30-May-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Journey To Hokkaido~memories remain!~

Aik... pegi jauh2 pun boley jumpa sempai gak...sapporo eki
Helluuuyah!! Me and Aziah..
Malam2 kol 3 pagi. Bosan, kuar jalan jalan...ehem.
View all 18 photos...
Okeh, nak start photopages gak arh. Banyak gambar lama yg tersimpan dalam pc~~
Ni pics travel ke Hokkaido summer masa 1st year kat Nihon. Saiko~ seyh, dgn geng2 yg best, sesat jalan pun sumer slumber jek...x dek tensen2...kete abih minyak pon slamba gak..tido tepi jalan...
"Eh, kita sesat jauh dah ni"
"Tak per, kiter sesat, kita cari jalan betul..."

"Ni kat mana nih, macam kampung x de org duduk jek"
"Uish, tgk2, kita masuk kampung hantu!!!"

"Eh, Gaban!! Nape ko berenti, bukan ker lampu hijau tuh!!"

"Halamak!!! Ada musang nak masuk tent kita!!!"

Wahaha~~sweet memories dowh. Buat aku rasa nak pegi travel lagi.
Kali ni, kita pegi New Zealand laks, amacam??

^^ aiseyh, dah busy laa skang ek?? ehemm...

Geng Travel : Aziah, Syiwie, Em, Gee, Atikah(me), Ida Iryani, Dayott, Muzu, Put, and....APEK & GABAN. Nyehehe...gentleman kita~~


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net